TERMÉKEINK:
   Díszfák, díszcserjék
   Örökzöldek, fenyők
   Évelők
   Egynyári és kétnyári virágok
     Árvácska
     Egynyári virágok
     Kétnyári virágok
   Rózsák
   Gyümölcsfák
   Bogyósok
   Szőlőoltványok
   Kerti tó kellékek
   Kövek, díszkavicsok
   Műkő termékek
   Tápoldatok
   Fa kerítéselemek, ágyásszegély
   Fenyőkéreg, színes mulcs
   Nádszövet, nádpadló
   Műanyag cserepek, balkonládák
   Virágföld
 
 
Egynyári virágok

Egynyári virágoknak nevezzük azokat a növényeket, amelyeknek élettartamuk egy vegetációs periódus, vagyis tavasztól őszig tart. Az egynyáriak közé soroljuk azokat a növényeket is, amelyek eredeti hazájukban ugyan évelők, de nálunk télen kifagyhatnak, ezért minden évben újra elvetjük illetve megvesszük.
Gondozás:
Az egynyári növények hosszúnappalos növények, ami azt jelenti, hogy a nyári hosszú megvilágításban nyílnak. Fénykedvelõk, igénylik a teljes megvilágítást. Ültethetjük õket félárnyékba, árnyékba is, ekkor azonban olyan árnyéktûrõ fajokat kell kiválasztani, mint a begónia.
A fény mellett a víz és a pára mennyisége is meghatározza a növényeink fejlődését,ha nő a hőmérséklet, akkor egyre nő a növények vízigénye is.
A kis tápanyagigényű növények esetén tápanyag-utánpótlásra nincs szükség. A közepes és nagy tápanyagigényű fajok esetén érdemes ősszel a leendő virágágyba szerves trágyát beforgatni, 6-8 illetve 12-15 kg/m2.


 


Álló muskátli (Pelargonium zonale)
Az álló muskátli tűri legjobban a szárazságot, a napfényt – ha picit elhanyagoljuk, akkor is bőven hozza egész nyáron virágait.
Gondozás:
- minden muskátli magas fényigényű, ezért napos helyre ültessük őket!
- rendszeres, egyenletes vízellátást igényelnek, a kánikulai napokon akár naponta öntözzünk! Legszerencsésebb locsolási időszak a kora reggel, így elkerülhetjük a gombás fertőződések kialakulását.
- tápoldatozzuk növényeinket virágzóknak való táppal.

250 Ft-tó


 

 
 


Bacopa
Félárnyékos helyen, tápanyagban gazdag levegős talajban fejlődik megfelelően a bakopa, tápoldatozni szükséges a folyamatos virágzás érdekébe.

 

 
 


Bársonyvirág (büdöske) Tagetes
Változatos virágformái, gazdag virágzása, igénytelensége miatt az egyik legelterjedtebb egynyári virágunk. Napfény és melegigényes.


 

 
 


Díszcsalán (Virágcsalán) Coleus
Az egyik legtarkább és legszínesebb egynyári virágunk. Nyáron, napos helyen lesz a legszebb színű, de félárnyékban is jól fejlődik. Ültethetjük cserépbe, balkonládába, vagy a kertbe. Csoportosan ültetve a legszebb, érdemes több tövet is elültetni. A nedves de jó vízáteresztő, tápanyagban gazdag talajt szereti.
 

 
 


Félfutó vagy duplafutó muskátli
A félfutó muskátli, az álló és a futó muskátli keresztezéséből származik. Így mindkét faj meghatározó tulajdonságait hordozza.
Előnyük, hogy színben jóval változatosabbak és dupla virágja van!
Gondozás:Ugyan úgy kell gondozni mint az álló muskátlit!

250 Ft-tól


 

 
 


Fuchsia triphylla (fukszia)
Félárnyékos, árnyékos helyet kedveli. Ne tegyük huzatos helyre mert a szél letöri az ágait. Víz és tápanyagigényes növények, kedvelik a párás levegőt.

200 Ft-tól


 

 
 


Futó muskátli (Pelargonium peltatum)
Fontos, hogy szeles helyre futó muskátlit ne ültessünk, mert ágai könnyen letöredeznek!
Gondozás:Ugyan úgy kell gondozni mint az álló muskátlit!

100 Ft-tól


 

 
 


Futó petúnia kisvirágú
Jól bírja a napsütést,de inkább a félárnyékos helyet kedveli. Alkalmas virágzó cserepesnek, ágyásnövénynek. Jól mutat függőkosárban, vegyes beültetésű dézsákban.


 

 
 


Gumós begónia (Begónia tuberhybrida)
Világos, de nem közvetlenül napsütötte helyet kedveli. Ideálisak a félárnyékos, árnyékos helyek. Tűző naptól védett helyen tavasztól az őszi fagyok beköszöntéig virágzik. Virágzáskor bőven öntözzük, hetente tápoldatozzuk.
Az őszi fagyok megérkeztével gumóját vegyük ki a cserépből, vagy a ládából, tisztítsuk meg, csavarjuk be újságpapírba és tegyük fagymentes helyre. 8 - 10 oC-on telel legjobban.


 

 
 


Illatos kakassarkanytú , Szúnyogriasztó
Hosszan lefutó, igénytelen növény. Egyesek szerint nagy tömegben ültetve távol tartja a szúnyogokat.
 

 
 


Illatos ternye, mézvirág (Lobularia maritima)
Illatos virágai egész nyáron nyílnak. Meleg napos helyet szeret. Szárazságtűrő igénytelen növény.Virágágyásba,szegélynövénynek,temetőbe, sziklakertbe is ültethető.
 

 
 


Kakastaréj (Celosia plumosa)
Nagyméretű, tollas bugavirágzatával egyedi díszítő értékű. Napos helyet kedveli, közepes vízigényű.


 

 
 


Kukacvirág (Portulaca grandiflora)
A porcsinrózsaként és kővirágként is ismert kukacvirág az egyik legvidámabb hangulatú, napkedvelő sziklakerti növény. A napsütést és a laza talajt kedveli, de nem kényes növény, gyakori öntözés híján is csodásan virít egész nyáron át.


 

 
 


Lobélia (Lobelia erinus)
A lobélia sűrűn elágazó, alacsony növekedésű, lágyszárú dísznövény, mindössze 10 - 15 cm magasra nő, csüngő változata pedig zuhatagként omlik alá. A lobélia kedveli a napfényt, de félárnyékban is jól érzi magát. Rendszeres öntözést igényel, ha lehet a lobélia földje mindig legyen nedves.
 

 
 


Paprikavirág (Salvia splendens)
Napos meleg helyre ültessük, nagy törődést nem igényel. Párszor öntözzük meg, ha tehetjük tápoldattal, akkor a levelei szép sötétzöldek lesznek.


 

 
 


Petónia (Petúnia grandiflora)
Napfény és meleg igényes, rendszeres öntözést igényel,de kerüljük a túlöntözést.


 

 
 


Pistike, törpe nebáncsvirág (Impatiens walleriana)
Árnyékos helyre a legjobb választás,víz- és tápanyagigényes növény.Virágágyásba,lombos fa alá,ház árnyékába,északi ablakba kiváló.


 

 
 


Sétányrózsa (lantana camara)
Egész nyáron át ontja virágait. Vannak sárga, narancs vagy fehér virágú fajták. Napos helyre és sok vízre van szüksége. Hetente egyszer tápoldatozzuk. 5-10 C-on, világos helyen teleltessük. Enyhén mérgező.


 

 
 


Szőlővirág (Begonia semperflorens)
Egész nyáron fehér,rózsaszín és piros színekben gazdagon virágzik. Rendszeresen öntözzük,nyáron kéthetente tápoldatozzuk.Félárnyékon fejlődik a legjobban.


 

 
 


Törpe dália (Dahlia variabilis)
A törpe dáliák igen keresettek a tavaszi palánta ültetés idején. Kedvelik változatos színük, formájuk miatt. Növekedésük alacsony, virágaik lehetnek szimplák, félig teltek, vagy egészen teltek. Virágzás ideje alatt csak az öntözés és az elnyílott virágok eltávolítása a feladat. A törpedáliák is gumót nevelnek a föld alatt. Ősszel ez ugyanúgy felszedhető mint a nagy dáliáké és átteleltethető.


 

 
 


Vinca, rózsameténg (Catarantus roseus)
Sivatagi rózsának, vinkának illetve lusta asszony virágjának is nevezik utalva a kimondottan nagy szárazságtűrő képességére. Ültetés után egy párszor meg kell öntöznünk, de ha megerősödött már nagyon jól tűri a szárazságot. Ágyásokba, sírokra ültethetjük napos, meleg helyre.


 

 
 


Záporvirág (Gazania rigens)
Legtöbben napvirágként ismerik, mivel csak a napon nyílik ki, estére és borult időben pedig becsukódik a gerberához hasonló virága. Napos, meleg helyre érdemes ültetnünk ahhoz, hogy egész nyáron virágozón, mivel melegigényes növény. Víz és tápanyag igénye közepes, inkább szárazság tűrő, a túlöntözését kerüljük.


 

 
 

Áraink Forintban (HUF) értendőek és az ÁFA-t tartalmazzák!